Mustaherukkatorttu

Kaipaatko vaihtelua vanhaan tuttuun mamman marjapiiraaseen? Tässä sovellus ja oma sävellys parista marjatortusta.

Ensin poimitaan puoli litraa mustaherukoita (osa voi olla myös valkoherukoita). Niistä keitetään täytekiisseli: marjat survotaan ja lisätään 0,5 dl nestettä sekä 1,5 dl sokeria, 3 keltuaista ja 2,5 rkl perunajauhoja. Tasaisesti vatkaten kiisseliksi, joka laitetaan jäähtymään.

Pohjaan tarvitaan 100 g huoneenlämpöistä voita, 1 dl sokeria ja 1 keltuainen, jotka vatkataan pallovatkaimilla ja lisätään valkuainen. Sekoitetaan joukkoon jauhot: 1 dl grahamjauhoja, 1 dl karkeita vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta. Paistetaan torttuvuuassa 175° seitsemän minuuttia (torttuvuuan pohjalle leivinpaperi, laidoille voitelu ja korppujauhotus.

Säilytä täytteestä erotetut valkuaiset jääkaapissa, sillä ne vatkautuvat pahtaiten kylmänä. Kun täyte on levitetty, torttua paistetaan 15 minuuttia. Vatkaa sillä välin valkuaiset ja desi sokeria kovaksi vaahdoksi. Levitä se tortun päälle, kun vartti on kulunut (tarkista, että torttu on kypsä) ja paista vielä hetki, niin että marenki saa hieman väriä.

Kommentit

  1. Oi miten ihana keksintö tuo Etsiresepti.fi! Menee heti levitykseen ja oma vaatimaton vihkosenikin varmasti listautuu. Vielä kun olisi mobiili-appsi, että sujuvasti voisi kaupassa etsiä ja kauppalistan luoda.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys