Hummus – helppoa ja maukasta levitettä

Hummus on lähi-idän keittiöstä tuttu levite. Sopii hyvin leivän päälle voin sijaan. Ohjeita on netissä ja kaikki aikalailla samanlaisia. Tässä säädetty ohje, pieniä nyansseja, jotka omasta mielestäni toimivat.

Ensinnäkin sen verran kaukokatseinen kannattaa olla, että keittää itse kikherneet, vaikka niitä säilykkeinä saakin (hummustakin saa säilykkeenä). Saman tien kannattaa keittää reilumpi määrä. Kikherneet käyvät salaatteihin ja keittoihin. Ne ovat maukkaita sellaisenaan kylmänä tai kuumana, mukaan pini ripaus balsamicoa, hyvää maustettua ruokaöljyä, ripaus pippurirouhetta ja yrittisuolaa.

Hummusta varten:
400 g kikherneitä, liotetaan yli yön, keitetään ja muussataan
1 dl sitruunamehua
0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä (tahnan notkeuden vaatiessa enemmänkin)
1,5 rkl tahinia (seesamsiementahnaa)
2 valkosipulinkynttä puristettuna
0,5 tl cayanepippuria
0,5 tl juustokuminaa
kaikki sekoitetaan ja hurautetaan sauvasekoittimella tasaiseksi
suolaa ei tarvita, vaikka ohjeissa se yleensä mainitaan (kokeile vähentää suolaa reippaasti, sijaan mausteita, kohta et huomaa eroa)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Eliksiiriä Arvo Ylpön tapaan