Vihreän linjan uunilohi

Joskus tehdään salaatteja väriperiaatteella. Päätinpä lauantain myöhäislounaalle laittaa kirjolohen vihreän teeman mukaan, kun kaappiin kurkaten sellainen näytti sopivalta.

Toin eilen kyläkaupasta fileen ja laitoin sen heti kevyeen suolaan, hienoa merisuolaa pintaan, ei mitään muuta. Tänään sitten ripottelin sitruunapippuria ja kuivattua ruohosipulia kalan pintaan molemmin puolin. Uunivuokaan pilkoin varsiselleriä ja fenkolia, tilliä varsineen, niiden päälle file nahkapuoli ylöspäin. Nahkan päälle ohuita siivuja limettiä, tillin varsia ja kevyesti murskattuja viherpippureita. Toiselle kupeelle lehtikaalia sillä ajatuksella, että kaalin ryppyiset lehdensivut kuivuvat rapeiksi. Toiselle kupeelle vihreää paprikaa siivuina. Sitten vielä kurpitsansiemeniä ja auringonkukan siemeniä, vähän soijakastiketta ja balsamicoa. Vuuan pohjalle loraus vettä ja pinnalle pikkuisen pirskotteluna avokadoöljyä.

Uuniin 175° vartiksi, kevyesti folio päälle, ettei kasvisosasto kärvisty ja että haihtuva vesi pitää ruokasysteemin mehevänä. Kun kala pääsi uuniin, kuutioin lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa, paahdoin kuutioita oliiviöljyssä wokkipannulla ja kun näyttivät hyvältä uuniin riviksi paprikoiden vierelle. Sitten vielä 200° ja 10 minuuttia, valmista tuli. Oli oikein maukasta. Kaikki maut sopivat mukavasti yhteen, vaikka vähän arvauksella tuli sävellettyä. Lehtikaalin lehdet olivat rapeita, vaikka folio olikin kevyesti päällä. Rouskis.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys