Ohraa ja broileria

Riisi on perinteinen kanan ja broilerin kaveri. Riisin ongelma on vähäinen ravintoarvo. Kaapin kätköistä tuli vastaan Torino-täysjyväohra. Paketin kupeessa innostettiin korvaamaan riisi ohralla. Höyryttämätön ohra vaatii pitkän keittoajan, mutta tämä kotimainen tuote on esikypsytetty ja litistetty, keittoaika vain 8 min. Etuna on kotimaisuus ja hyvät kuidut.

Marinoin maustamattomat broilerfileet netistä löytyneellä verrattomalla ohjeella: oliiviöljyyn puserrettua valkosipulia, mustapippuria, sitruunapippuria, basilikaa, sitruunan raastettua kuorta hippunen, sitruunamehua (tyyliin puolikkaan sitruunan mehu desiin öljyä), suolaa. Marinoidaan huoneenlämmössä 30 minuuttia. Valmiit marinadit ovat kestämättömiä ja niillä lihatuotteen hintaakin kasvatetaan, vaikka kilohinta näyttää edulliselta (pitää osata vähän laskea ja lukea tuoteselostetta).

En halunnut paistaa pannulla broilereita, joten valmistin ohralisäkkseen puolikypsäksi, kas näin:

Ensin kattilan pohjalle vähän öljyä (käytin avokadoöljyä) ja kanojen marinadia. Raastoin karkealla terällä kaksi porkkanaa ja ne kattilaan paahtumaan. Ohra joukkoon. Paahdoin muutaman minuutin niin, että porkkanan nesteet ja pieni öljymäärä imeytyivat. Sekaan valkoisia ja mustia sesaminsimeniä (voi laittaa muitakin siemeniä). Sitten mietoa kanalientä (puolikas liemikuutiota) ja kiehuvaa vettä niin että ohra-porkkana-siemen -juttu peittyi. Kolme minuuttia kevyttä kiehuntaa.

Ohralisäke uunivuokaan, marinoidut leikkeet päälle, vähän parmesaania pinnalle ja uuniin 25 minuuttia 175° C.

Tabasco tai vastaava tulinen kastike sopivat hyvin pöytämausteeksi. Mitat voi laitella syöjien määrän mukaan. Tätä on helppo tehdä isollekin joukolle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys