Kanakeitolla kyytiä basiliskoille

Kannattaa uskoa kansanviisautta: kanakeitto kyydittää lentsua.

Näistä tarpeista kyytipoikalimen taioihin:

Vesi kiehumaan. Siihen yrttejä ja mausteita: laakerinlehti, maustepippuri, mustapippuri, viherpippuri, timjami, rosmariini, curry. Ja kanaliemikuutio, ellei keittiön kätköistä löydy sitä itteään, oikeeta kanalientä. Sitten kypsymisjärjestyksessä tikuiksi veitsittyjä juureksia: lanttu, selleri, porkkana, peruna. Sitten vihanneksia: sipuli (tai oikeastaan tämän panin paahtumaan pannuun kananpojan kaa), valkosipuli, paprika, chili.  Esipaistettu kyytiin: maustamatonta broileria (kana ois paree, mutku sitä ei meinaa saaha). Vielä hilkun ennen kypsymistä Koskenlaskijaa ja maissia. Pinnalle tuoreita ja kuivattuja yrttejä. Ja variaatioita piisaa. Tämä on hyvää, kestää lämmittämistä. Ja hus lunssa hus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys