Marjarahkan osaa lapsikin tehdä

Näin marjaisaan aikaan kannattaa muistaa marjarahkan tekeminen. Helpompaa ruuanlaittoa ei juuri ole, joten tämä touhu kannattaa opettaa myös lapsille. Ennen vanhaa rahkaan laitettiin kermavaahtoa, mutta kermaviili tai maustamaton jugurtti sopivat raskasta kermaa paremmin. Rahkaa on nykyään tarjolla montaa sorttia. Maustetuissa on sokeria ja usein rasvaakin, joten pienen präntin lukemiseen kannattaa kaupassa varautua.

Kuvan rahkaherkku valmistui näin:
  • reipas puoli litraa herukoita ja karviaisia
  • pari lusikallista sokeria
  • pehmitetään muutama minuutti niukassa vedessä keittäen, mehu kaadetaan talteen mehukäyttöön ja pehmitetyt marjat rahkaan (marjat voi jauhaa myös raakana soseeksi), jos käytetään mansikoita, vadelmia tai mustikoita, ne ovat sellaisenaan sopivia, riittävän pehmeitä ja makeita (yllättävän moni lapsi kipristelee naamaansa viinimarjojen kanssa)
  • joukkoon purkki pehmeää rahkaa ja purkki kermaviiliä
  • kaksi ruokalusikallista kauraleseitä sekä tattarileseitä (myös marjarouheet sopivat joukkoon kuitua ja makua lisäämään)
  • teelusikallinen vaniljasokeria
Kannattaa muistaa, että kaupan jugurteissa on keskimäärin 6-8 sokeripalaa per purkki. Itse tehdyssä hapanmaitoherkussa voi säädellä makeusastetta ja rasvaisuutta tarveaineilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys