Toisenlaiset kaalikääryleet

Välillä pitää popsia kaappeja tyhjäksi ja nyhjäistä siitä, mitä on. Katselin illalla mungpapupussia. Eipäs ole tullut idätettyä aikoihin. Voihan mungpavuista tehdä ruokaakin. Yön yli liotus ja vaivainen 12 minuuttia kypsennystä. Katsaus jääkaappiin: vihannesten jämiä, pidempään käyttöä odotellut kiinankaali, ihan kelpo vielä pienen kuorimisen jälkeen. Jospa kaalikääryleitä eli mungpapuja reilu desi huuhtelun jälkeen runsaaseen veteen nukkumaan.

Pavut kiehumaan ja valurautapannu kuumenemaan.
Punasipuli pilkottuna pannulle, hetki paahtamista, loraus öljyä pannuun ja mukaan kasviskavereita sen mukaan, mitä kaapista löytyy, omastani löytyi:
puolikas porkkana ja palsternakka (kuorimaveitsellä ohuita lastuja suoraan pannuun)
10 cm pätkä purjo ohuina siivuina
puolikas punainen mieto chiti ohuen ohuina
2 valkosipulin kynttä

ylimääräinen vesi pois kypsistä pavuista (vähän muussaantuvat, ei haittaa)
kevyesti paahdetut kasvikset joukkoon ja surrur sauvasekoittimella
muutama ruokalusikallinen hirssi- ja quinoahiutaleita joukkoon (ei tarvi keitellä mitään ryynejä, jotka paksuntaisivat täytteen)
ruokalusikallinen kuivattua meiramia
pippurisekoitusta rouhittuna maun mukaan
hippunen cayanepippuria

kiinankaalin lehden höyräytetään nopeasti
täytettä levitetään kaalinkehdille ja lehdet käännetään paketiksi, ei tarvitse sitoa
ladotaan uunivuokaan ja kypsennetään tovi (kääröt voi voidella öljyllä, ei pakollista ja huomaa, ei tarvita suolaa)

puolukkasurvos ja pieni loraus hunajaa sopivat hyvin kyytipojiksi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Eliksiiriä Arvo Ylpön tapaan