Silliherkkua leivälle

Silli kaunistaa ihoa, tiedäthän. Valmiita fileitä saa nykyään kätevästi esikäsiteltyinä. Pyydystysmatkalla mukaan tarttui Matjes-file-paketti. Ja olipa paketin kyljessä maukas ohje. Tässä ei ole omaa virittelyä, mutta tällaiset ohjeet katoavat ja unohtuvat vikkelään, joten laitanpa talteen.

2 sillifilettä paloitellaan pieniksi kuutioiksi (kannattaa liottaa hetki kylmässä vedessä)
1 punasipuli pilkotaan hienoksi
nippu ruohosipuli ja tilliä hakataan hienoksi
pari rkl piparjuuritahnaa
rkl sitruunamehua
vajaa dl creme fraiche
kaikki sekoitetan ja annetaan vetäytyä, kyytipojakti sopii mainiosti ruisleivälle keitetty kananmuna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Eliksiiriä Arvo Ylpön tapaan