Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan

Makumatkailu on hauskaa. Riittää, että menee keittiöön. Tänään piipahdin kukkakaalin kanssa Kreikassa. Kreikkalainen keittiö on, kuten matkaopas, Rena Salaman osuvasti nimetty kirja "Kreikkalainen keittiö" kertoo (Gummerrus, vuodelta x, ei kerrota... haa, vuodelta 2004 kertoi netti), "pohjimmiltaan yksinkertainen – ruokalajit saattavat olla vaatimattomia, mutta ovat aina erinomaisesti maustettuja."

Tämä sitruunainen kukkakaali on oiva makumatka yksinkertaiseen. Valmistuskin oli nopeaa ja vaivatonta.

kukkakaali pienitään suupaloiksi.
paistokasariin tai valurautakattilaan 6 rkl oliiviöljyä
käännellään palasia kunnes hitusen ruskistuvat
kuumaa vettä päälle sen verran, että lohkot miltei peittyvät
suolaa maun mukaan
kansi päälle ja miedolle lämmölle muhimaan n. 7 minuutiksi
sillä välin vatkataan 2 munaa, yhden sitruunan mehu ja rkl maissitärkkelystä hyvin sekaisin
vedetään kasari lieden reunalle ja käännellään neste hitaasti joukkoon
annetaan kypsyä varovasti hämmennellen 2 min
koristelumausteeksi vielä 2 rkl sileälehtipersinjansilppua

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä rucola-jättisaaliille?

Kasviskorma Jamie Oliverin tapaan

Kotikaljan ylistys